Vata-Pitta-Kapha

Het universum bestaat uit 5 elementen: ether-lucht-vuur-water-aarde. De mens bestaat ook uit deze 5 elementen. bij de ene mens overheerst lucht/ether, bij de ander water/vuur en bij de laatste water/aarde. we hebben het dan over respectievelijk Vata-types, Pitta-types of Kapha-types en uiteraard zijn er ook mengvormen. We noemen dit je constitutie. het eerst type heeft het snel koud, twijfelt over alles, heeft enorm veel ideeën maar krijgt ze niet gerealiseerd. Het 2e type heeft het snel warm, last van huidklachten en is enorm ambitieus. De laatste komt traag op gang, heeft enorm veel geduld en een heerlijk zachte huid ☺

Deze verschillende types gedijen ook op verschillende voeding en lifestyle. D.m.v. polsdiagnose en het consult bepaal ik je constitutie.


Klachten

Jij brengt een voedingsdagboek mee van 2 doordeweekse dagen en 1 weekenddag.

Je zet op 1 A-4tje in chronologische volgorde je klachten, fysiek-emotioneel-spiritueel.

Alle klachten van nu en het verleden passeren de revue. We hebben het over je leefstijl, je voeding, je slaapgedrag, je ambities, je gedrag, je spijsvertering, etc.

Tijdens het consult geef ik je al heel veel tips en uitleg.


Aanpak

Aan de hand van jouw vraag, ons gesprek, mijn observatie en de polsdiagnose stel ik een behandelplan op. Hierin komt advies voor voeding en kruiden, leefstijl, en behandeladvies. Met behandeling bedoel ik: massages, shirodhara, pancha karma. Kijk bij prijzen + disciplines.

De massages worden altijd uitgevoerd met warme medicinale olie uit India, de olie wordt ook bij jouw type en klacht uitgezocht.

Een Shirodhara is een oliebegieting op het voorhoofd. Dit geeft diepe ontspanning, werkt op de hormoonhuishouding en brengt de psyche tot rust.

Nasya werkt bij klachten van het keel-neus-oorgebied, hoofd-nek-schouders. Er wordt medicinale olie of poeder in de neus aangebracht nadat het hoofd en het gezicht uitgebreid gemasseerd is.

Maramassage is een behandeling van de energetissch vitale punten.

Pinda sweda is een stempelmassage waarbij olie zeer diep in de weefsels komt.