Het Microbioom

Zijn alle micro-organismen die op en in ons leven.
Dat zijn b.v. darmbacteriën, schimmels, gisten, parasieten, virus. Vroeger gruwelde men bij het idee dat er bacteriën in onze darmen leven. Tegenwoordig weten we dat we zonder deze beestjes niet kunnen leven. Ze vormen mede ons immuunsysteem, ze communiceren met elkaar om een goede balans te houden. Wanneer je klachten hebt van je darmen of andere ongemakken kan het zinvol zijn om die ontlasting te onderzoeken. We zien dan welke goede bacteriën er in jouw darm leven en of er wel genoeg zijn omdat anders de weegschaal doorslaat naar te veel ongewensten.

Het is dus heel zinvol om bij een prikkelbaare darm, chronische constipatie of diarree een onderzoek te doen. Dan kunnen we ook een goed afgestemde probiotica inzetten anders ben je misschien iets aan het slikken wat totaal geen zin heeft.


Hoge Darmspoeling

Dit kan heel nuttig zijn bij allerlei (darm)klachten. Bij hoge bloeddruk, vermoeidheid, huidklachten b.v. om er maar een paar te noemen. Wanneer je altijd gezond gegeten hebt en altijd, dagelijks een perfecte stoelgang hebt (gehad) dan zal het voor jou niet noodzakelijk zijn. Voor alle andere mensen wel. In alle culturen reinigen mensen hun darmen en dat is niet voor niks. Het is een geweldige detox, je ruimt veel rommel (slakken) op en daardoor voel je je meteen na de spoeling veel lichter en helderder. Ik spoel met de slow fill methode en daardoor spoel je zeker geen goede darmbacteriën weg, dat is een fabel. Meestal zijn 3 spoelingen noodzakelijk en voldoende. Aangepaste voeding draagt bij aan een goede reiniging. Kijk ook op: www.darmspoelingen-uden.nl

Lever-Gal zuivering

Andreas Moritz heeft er een baanbrekend boek over geschreven. Toen ik echter in India stage liep bij een homeopathische kliniek kregen de patienten daar ook het advies om hun lever;- en galstenen te lozen. Onze lever is een groot ontgiftingsorgaan en wanneer de lever haar werk niet meer aankan gaat het allemaal wat trager en hopen de galvloestof, galzouten en cholesterol op en vormen stenen in de lever en de gal. Regulier vind men dat onzin maar ik heb in de loop der jaren veel steentjes gezien in allerlei grootte en vorm. En mensen voelen zich veel beter na een zuivering. Zo kun je proberen te voorkomen dat je galblaas eruit moet. De lever vormt galvloeistof en deze wordt opgeslagen in de galblaas. Wanneer wij vetten eten stroomt er galvloestof naar de twaalfvingerige darm. Vaak wordt deze galvloeistof stropering en stroomt onze gal niet goed. Dit geeft ophoping en op den duur vormen zich stenen met allerlei gezondheidsklachten als gevolg.

zie ook: www.darmspoelingen-uden.nl