Homeopathische EHBO

Met kleine kinderen in huis gebeuren er vaak kleine ongelukjes en heb je plotseling een ziek kind met oorpijn, koorts, buikpijn, tand door de lip, etc. Homeopathie werkt snel en gemakkelijk in dit soort acute situaties. Het is ook erg leuk als je zelf je kind kunt helpen en niet meteen naar paracetamol hoeft te grijpen. In deze cursus leer je hoe Homeopathie werkt en hoe snel en gemakkelijk je een homeopathisch middel kiest en inzet. Je kunt de rest van je leven feedback krijgen.

De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur.


Shiro-Abhyanga (hoofd-nek-schouder massage)

In deze workshop leer je de basis van Ayurveda kennen, hetgeen je nodig hebt om een hoofd-nek-schouder massage te geven. Je leert over de dosha`s: Vata-Pitta-Kapha, hun eigenschappen en hun verstoringen. Wat kan een indicatie zijn om een Shiro-Abhyanga te geven, welke olie kun je gebruiken. Je leert de marmapunten van het hoofd, nek en de schouders kennen. Marmapunten zijn punten op het lichaam van waaruit prana naar specifieke delen van het lichaam stroomt. Een Ayurvedische hoofdmassage is een weldaad voor je geest, je emoties en je lichaam. Het laat je lekker slapen.
Tijdens deze workshop ga je ook een massage geven en ontvangen. Daarnaast krijg je een flesje olie mee zodat je meteen aan de slag kunt bij familie, vrienden of cliënten.

De prijs is € 75,- inclusief syllabus, hoofdmassage en flesje olie.

Abhyanga (lichaamsmassage)

Dit is een workshop van een dag; theorie wordt afgewisseld met praktijk. Het is een pittige dag met veel informatie en praktijk. Een abhyanga is geen ontspanningsmassage maar een behandeling bij klachten. Deze massage kan echter ook preventief gebruikt worden.
De theorie bestaat uit basiskennis van Ayurveda; de vijf elementen die samenkomen in de drie dosha`s: Vata, Pitta en Kapha; wat is Ama en hoe bevrijd ik mezelf hiervan; welke voeding past het beste bij elk afzonderlijk dosha. Welke olie kun je gebruiken bij welke klacht.
Wat krijg je niet: hoofdmassage en marmapunten van het lichaam, dat vergt te veel tijd en wordt in andere workshops gegeven.
Tijdens deze workshop geef je een massage en ontvang je er een, daarnaast krijg je een flesje olie mee naar huis.

De prijs is € 150,00 inclusief syllabus, flesje olie, volledige massage.

Pindasweda

(stempelmassage)

Deze workshop kun je alleen volgen als je de workshop Abhyanga gedaan hebt, bij mij of elders. De theorie bestaat uit: de klachten waarbij de stempels geïndiceerd zijn, de olie die je kunt gebruiken.
Daarnaast bestaat de praktijk uit: stempels maken, pinda sweda geven en ontvangen.
De workshop duurt van 9.00 tot 17.00.
De prijs is € 150,00 incl. syllabus, flesje olie, zelfgemaakte stempels, volledige Pinda Sweda.